• VANUIT EEN ANDERE HOEK

Design

€50,- per uur (excl. BTW)

Design, de kunst van vormgeving

Mooie dingen maken dat doe ik met trots en vol plezier al vele jaren. Maar dat is niet vanzelfsprekend. Mooi is een kwestie van smaak, maar voor mij als Designer staat de kwaliteit op de eerste plaats. Kwaliteit vraagt om een sterk uitgangspunt. Daarom valt of staat ontwerpen met een goede huisstijl. Een slimme huisstijl wordt ontworpen op de groei en is voorbereid op het gebruik onder allerlei soorten omstandigheden.

Een huisstijl

Onder een huisstijl vallen het logo, het gebruik van specifieke lettertypen, de keuzes voor de primaire (en steun) kleuren plus het gebruik van eventuele beelden of beeldmerken. Als je al een logo hebt waar je zelf de auteursrechten van bezit kan ik dit als basis gebruiken voor de verdere uitbouw van jouw merk. Heb je nog geen (mooi) logo om mee te werken of mis je een heldere definitie voor het gebruik van kleuren en typografie? Dan beginnen we altijd met het ontwerpen van een volledig huisstijlblad waarop dit word vastgelegd.

Inspireren(d)

Binnen de kaders van een goede huisstijl kan ik als designer geïnspireerd werken aan ontwerpen en uitvoeringen waar jij als ondernemer vol trots en plezier mee kan werken. Dit kan zich uiten in het design en/of bouwen van een website of allerlei soorten digitale of afdrukbare media. Hierbij kan ik ook de uitvoering vaak faciliteren, maar deze keuze is aan jou. Wil je liever zelf op zoek naar de goedkoopste drukker of leverancier dan kan ik de benodigde werkbestanden aanleveren aan de gewenste partij of deze aan jouzelf overhandigen.

Hoe werkt het?

Ontwerpen worden gemaakt met software van Adobe (Photoshop, Illustrator, Acrobat en Indesign). Bij het ontwerpen zijn duidelijke doelstellingen van groot belang. Daarom zal ik altijd vragen wat je precies wilt bereiken met de gewenste designs. Aan de hand van deze antwoorden en een duidelijke omschrijving van jouw doelgroep zoeken we samen naar een vorm die past bij jouw als persoon én onderneming. Hierbij heb je diverse revisieronden waarin je de kans krijgt om feedback te geven om de designs verder af te stemmen totdat deze echt perfect zijn.

Jouw rol?

Feedback en een idee van jouw persoonlijke smaak en behoeften zijn essentieel. Als Designer kan ik pas aan de slag als ik weet wat jij mooi vindt. Daarom stel ik je een aantal vragen waarmee ik snel een idee krijg van jouw wensen en behoeften

Het tempo

Gedurende de uitwerkfase van de designs bepalen we samen (vooraf) het tempo. Maar design blijft een kunstvorm en kan niet gehaast worden uitgevoerd. Ik moet de inspiratie hebben en de rust hebben om jouw ontwerpen ook echt zo goed mogelijk te kunnen doen. In plaats van deadlines werk ik dan ook liever met streefdata. Soms duurt iets gewoon wat langer.

Facturatie

Alle gewerkte uren worden per maand of aan het einde van het project gefactureerd afhankelijk van onze afspraken. Per project of ontwerp wordt vooraf een offerte uitgeschreven. De offerte geldt als richtlijn voor het aantal uur dat aan een opdracht besteed mag worden. Hier word maximaal 10% van afgeweken bij de facturatie. Mocht er tijdens de uitvoering blijken dat de offerte door aanpassingen niet meer realistisch is dan zal ik je hier tijdig van op de hoogte brengen om verrassingen (zoveel mogelijk) te voorkomen.